сряда, 16 януари 2013 г.

two weeks 2 go to my next reality check

Свежо месо в групата ми по аеробика. По средата на тренировката се вля под формата на тестосерон. Отначало си помислих, че е дошъл дошъл да изчака при нас мацката му, която хвърля пот, ръце и крака, ама... НЕ!
Стели го представи, докато той със скромна стъпка се насочи към единственото празно килимче в ъгъла, а аз просто не се удържах да не го аплодирам. Другите жени също се включиха и споделиха одобрението ми.:) Евала, бате! Някои биха казали, че е признак на тотална липса на топки (или спагети според HIMYM), ама си трябва доста кураж да се хвърлиш така в музиката.
Чувствам се чудесно и намирам тялото и духа ми в по-добра форма, откакто спортувам. Радвам се на всеки, който е решил да направи първата крачка и знам колко е трудно да продължиш.
Накрая си говориха със Стели как се чувства и дали му е допаднало. Отвърна нещо в смисъла на стоичковото ту партс и че негов приятел също трябвало да дойде, но в последния момент нещо се отказал. Еми, той люн, дет' се вика. Констатира на глас, че вече няма връщане назад - платил е за 8 посещения и ще не ще, ще си ги изкара. Според мен ще продължи и след това.:) Залагам един спортен сутиен! ;Р
А пусьото, дето му се пише приятел, ама го мързи - жив и здрав! Кой знае, може с лайкване на снимки на спортистки във фейсбук да постигне желаните резултати.:)
Преди да влезна в басейна, направих една контрола на електронния кантар във фитнеса - 200 грама по-малко от целевото тегло! Как да не ми е кеф да плувам после нон стоп един час? Мда, и хайде към магазина... Напълних хладилника по шопинг листа на Мишев. Липсва ми само точка десет - малко уиски преди лягане.
Ето го. Гледа ме. Хладно. Мътно. Аз кривя джуките и се опитвам да чуя някакъв вътрешен глас. Не, не ми се пие тази вечер. It's you and your hand tonight, my dear Irish friend!:)

4 коментара:

Анонимен каза...

"Свежо месо в групата ми по аеробика." - Винаги е добре в групата да има и хора от другия пол, особенно ако имат и други достойнства освен атлетична фигура :)

И аз мога да се похваля с първите си разходки пеш след работа. :)

Пролетта само имитира идване, но аз реших за по-весело да смятам, че вече идва пролет :)
Сигурен съм, че има ефект и в грамовете, но нарочно не се меря, за да мога после щастливо да се изненадам ;)

Goran.blog.bg

Ylith каза...

да, спортът няма възраст и пол, той е за всички:)
радвам се за теб, че малко по малко вървиш към пролетната по-свежа форма!
не всичко е килограми, обаче... поне при мен... в целевата таблица съм вкарала и разни мерки + пропорции с формули за изчисляване... например, след две седмици талията ми трябва да е еди колко си сантиметра, което пък е 70% от ханша...
та не е важно само колко, а как...
има някакви зачатъци на мускули, които са повече във въображението ми, отколкото по тялото ми, но...
килограмите са само първата стъпка!:)

Анонимен каза...

И аз много се радвам - вчера си направих кратка едночасова разходка, сигурно извървях около 5-6 километра - беше голям кеф :) Започнах да проучвам за плуването :)

"пропорции с формули за изчисляване... например, след две седмици талията ми трябва да е еди колко си сантиметра, което пък е 70% от ханша..." - Не си ли внасяш много стрес в живота с тези формули и изчисления?!


"килограмите са само първата стъпка!:)" - и аз мисля същото :)

Анонимен каза...

Ylith,
Успех в постиганео на набелязаните цели :)

Горан