събота, 10 ноември 2012 г.

history online

Може би забелязвате лекия ъпдейт на блога.

Музика.
Изтрих неработещите линкове с песни и добавих нови. Всяка сутрин слушам радио MagicFM. От вкъщи до работа са няма и 5 минути с колата, но краткото шофиране е далеч по-приятно с Митко Павлов. Водещата обикновено не може да си прочете от смях новините в 8. Прогноза за времето често няма. Времето е каквото е. Просто не може да ми почне деня без да разбера за задърстванията на Мушанов & Житница, нищо че докато ми ги съобщават съм на път с винетка след табелата за край на Панагюрище. Та така. Размазващ сутрешен блок, зареждаща музика. Митко rulZz за разлика от досадната Ася Александрова, която се включва следобед. Тогава се прехвърлям в акауна ми в GrooveShark и увеличавам volume-то. Споделям някои от последните ми зарибявки a.k.a The Soundtrack of my Life. Enjoy!

Снимки.
След като Г. изпусна работещия ми лаптоп Fudjitsu Siemens, се разделих с всички снимки, музика & инфо, събирани с години. Нямах backup, а за въпросното изпускане разбрах случайно след няколко месеца.:) Един ден просто се прибрах вкъщи и видях, че комп-а не показва почти никакви признаци на живот. Няколко пъти съм преживявала подобно нещо. Гърмяли са ми не един и два харда на стационарния. Преглъщам тежко, стискам очи, за да не текнат сълзите, стискам зъби и продължавам напред. А напред вече означава да качвам периодично в Picassa. В дясно има линк към албумите ми със снимки - предимно пътувания и приянски приключения.:)

Архив.
Ново подреждане на постовете в архива. 2007-2012 си е доста време. Цифром и словом това са над 200 публикации и още толкова коментари. Основно за книги и нещата от Живота, Вселената и всичко останало. Пиша, за да споделям с приятели. Пиша от мен за мен. Пиша, защото това ми помага да си подредя мислите. Пиша заради самото писане и удоволствието от него. Някой ден ще напиша и мемоари. За внуците.:)

Без промени оставих Панагюрския тълковен речник. Животът на село си тече, макар и с друго темпо, а аз съм се интегрирала до толкова, че вече им разбирам диалектите без особени затруднения. Все по-рядко научавам нови думи, а с повече старание докарвам и произношение. Напомням, че селянията е състояние на духа, а не местоживеене. Едни от най-свестните хора, които познавам така шлевят, че... Букви Л и Р просто ги няма в тяхната лична азбука, а А, Е и Я се сменят както дойде.

Оставям и 100-те обекта. Обиколката из България продължава. Има уникални места, за които няма книжка с печати и си струва да се видят и преживеят. Понякога тези места са на 100 метра от дома ни, но нямаме очи за тях - приемаме ги за даденост и се причудваме на онези хора с фотоапаратчетата дето позират отпред, отзад и отстрани. Какво толкова има да се снима?!...

Оставям и списъка какво искам да направя, въпреки че е издание от 2008. Сещам се за един филм - Interstate60. Няма как да не изпляскам един цитат от него, защото това е причината списъкът ми да е там където е.

Neal Oliver: If I tell, it won't come true
O.W. Grant: Actually, that's an old wives tale, truth is you should always tell your wish, kind of Karma thing, put it out there, project it. Then it just might come true.
Neal Oliver: Never heard that before
O.W. Grant: Oh, it's true, believe me. I know. I'll cut this[cake]
O.W. Grant: for you.
Sally: Okay, so now, you have to tell us


И така... Поздравявам се с чаша хубаво червено вино и 5 от любимите ми шоколадови бонбони за добре свършената работа и отивам да си лягам. Лека нощ от мен и до нови срещи! Може би ще се видим в съня ми, на живо, в интернет или никога. Fate.

1 коментар:

Стоян Христов каза...

За Ася Александрова само катран и пера!:)