четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Фермата на животните - Джордж Оруел

Преди доста време исках да си я купя от Славейков. На старо, разбира се.
Искаха ми някакви космични суми, а пазаренето не вървеше. Обикновено има два варианта - според зависи как е оборота през деня. В първия вариант ми правят отстъпка ако си взема две книги и горе долу всички са на сметка и щастливи. Във втория вариант обаче ми казват цена на една книга като за две. Не я исках толкова много, а и парите не ми бяха в повече. Затова и сега й дойде времето.
На моменти ми ставаше доста тъжно докато четях....
Върнах си някои поизбледнели спомени за пионерските връзки, манифестациите и "онова време". Лошо ли е било, хубаво ли е било - всеки казва различно. А аз май много не го помня, повече са ми разказвали.

4 коментара:

Kopo каза...

Точно този период ние не сме го преживявали - Оруел разказва сбито събитията в Съветска Русия в периода 1917-1936г.
/Шантава работа, вчера май написах точно това?/
Нещо против да включа твоя блог в моя списък с блогове?

Ylith каза...

:) Да, така е. Прав си.
Книгата мисля е писана 1945-та.
Аз друго имах предвид за преживяването - за "тоталитарното" време, култът към личността на "Вожда", комсомолските организации, призиви и лозунги за петилетката...

Съвсем нищо против нямам.
Аз надзъртам често при теб, но не мога да ти смогна на темпото на четене. Затова от време на време избирам по една твоя книга според препоръките.
:)

Kopo каза...

На темата за Вожда и промивката на мозъци - "Голата пионерка" на Кононов направо ме изплаши. Толкова много пропаганда съм попил през детските си години, че чак ми е страшно.

За другото: Вкл/чих те и се оказа, че излизаш на върха. ;-). Поласкан съм, че понякога си избираш книга по моя "препоръка". Аз пък не си смогвам на мерака за четене. ;-)

Ylith каза...

:)))