вторник, 5 април 2011 г.

How I Met Your Mother

Зациклих. После зациклих още малко. Шест сезона на HIMYM по-късно нямах никакви признаци на подобрение. Всъщност, трябваше ми едно ходене до Смолян, за да рестартирам системата, но това е една друга бира...
Сериалът ми хареса. Legendary. Бих добавила също, че идеален за обгрижване на носталгията ми по Friend-маратоните, които правихме с Ирина по време на сесията в МЕИ. Ведро, ненатоварващо. Метлата, с която смотаваш тежките мисли за тогава, когато им дойде времето и лекарството.
Последващото четене на Bro Code обаче ми дойде в повече. Сериозно. Who needs this shit?!... От над стотина правила, все пак има някой друг бисер, който успя да изтръгне полу-усмивка, но... Представям, че някъде там в пространството, извън пределите на гугъл-търсачката, има мъже, които са го прегърнали като своя библия, а Барни Стинсън е канонизиран за светец. Внимание, пичове! Идеалната за вас жена, която искате да бъде майка на вашите седем деца не си пада нито по Барни, нито по Тед, нито по Маршал. Тя си пада по вас. Никакъв наръчник не може да ви спаси или помогне за което.
Отделно, някакви нереализирани мацки са се напъвали да направят Chick Code, което се оказа нещастно копи-пейст подобие на Bro версията.
Имам няколко финални думи на почитателите на такива книжки, с които да завърша темата - "Никой не може да ми дава наклон." А ако не се чувствате особено убедени в тях, може да пробвате и вдъхновяващото им рецитиране от Иван Готвача в Буря Пустинна.
След GP, сещаш се нали, aka Жоро от Почивка, той е другата уникална ийст коуст перла. От Девня за Девня.

2 коментара:

almaak каза...

грешка е да смяташ, че The Bro Code има нещо общо с отношението на мъжете към жените. ако има, то това е просто страничен ефект от отношението между двама мъже. затова и книга се казва така, за да регулира взаимоотношенията между човека и неговия wingman ;-)

Ylith каза...

wingman, wingman...
защо ли виждам само шкембеца седнали по тъмните сепарета в дискотеката? или сигурно тениските вече така е модерно да се гладят - върху глобус?... никакъв wingman не може да ги спаси... и сам войнът е войн... говорила съм си много пъти с разни мацки по тоя въпрос... пичовете просто не знаят как да си искат :) едва ли не, трябва да ги завлечеш към ... хм!... и да, една жена като си реши, че иска да те е.е, ще го направи. с или без wingman :) ти или той нямате думата по въпроса.