вторник, 5 януари 2010 г.

Принцът живее на квартира

Миналия ден на връщане от курса по немски с Цеца зачекнахме темата за интернетските гаджета. Накратко - не постигнахме съгласие.
Не толкова накратко, нейната теза е, че евентуално е възможно да има сайбър-майбър начало на Голямата ЛюбоФ, но това се случва примерно 1 на милион. Е, защо пък да е толкова трудно? Питайте Гугъл-моят-приятел!:)
Разнасят се някакви градски легенди за приятел на приятел на познат, колкото да поддържат мита жив и романтични души като мен да не губят вярата си. Запознали се в скайп случайно. Тя си мислила, че е добавила един от аверите на брат й, но всъщност бил напълно непознат. Сигурно тогава скапът е излизал на мода. От дума на дума и от чат на чат, двамата са щастливо женени и отглеждат първото им дете. Дали са пили медовина 3 дни е непотвърдена информация...
Целият разговор тръгна от тъжната констатация, че има много малко "добри" свободни мъже, а Цеца е сингъл. Не, не е високо летвата и да, Цеца е страхотна мацка. Да кажем просто, че свободните електрони нямат достатъчно енергия, за да преодолеят валентната й зона. :)
Споделих й разни случки и челен опит от едно далечно мое минало. В резюме - ако всички кандидати за нейното сърце трябва да минат през моята ситна цедка, дори и принцът на бял кон може да го върна за тунинг. :)
Първо и доста важно, момчето трябва да не живее при родителите си. В смисъл - да може да си изглади сам една риза и един панталон, да може да си приготви пържени яйца и картофки без да нанася катастрофален демидж из цялата кухня. Когато един мъж живее сам, той е наясно, че чистите дрехи не се озовават по някакъв магически начин в гардероба му и не се телепортират от пода на стаята в пералнята, а после до простора. Малката кочинка с трохи на масата си остава на масата след като вечеря и ще остане, докато не я почисти. Възпитателно и самостоятелно някак си.
Ако пичът се премести от детската си стая, в която е живял някакви си 30 години в новия уютен дом на жена му, той просто ще я възприеме като новата му майка. Е, не може така.
При жените е друго, дори и да са живели при родителите си преди семейните начала. Те вече са свикнали да поемат поне 1/2 от задълженията вкъщи като например миенето на прозорци, прахосмукачката тук и там, миене на чинии и т.н.
Идеята е, че трябва да "превъзпитаваш" момчето и да се бориш с навици, градени през целия му съзнателен живот. Бунтът срещу тях по всяка вероятност ще завърши тихо и безславно с примирие - той да изхвърля кофата за боклук от време на време, а тя - всичко останало по всяко време.
Друг съществен минус е сексът. Дори и да решат да се пазят до сватбата... Е, какво не сме ученици, а бодро вървим към 30 плюс. Да се натискате в детската, докато мама и тате пият ракията в другата стая не е вариант. Алтернативите като кърски секс на задната седалка на колата са свързани с тимесечен курс по йога. Всичко ти пречи, тясно е и просто няма такива стойки и чупки. Само за ентусиасти, по възможност пияни.
Та така. Ботъм лайн - защо трябва да давим Голямата ЛюбоФ в битовизми?
Момчето трябва да се е евакуирало от родната му къща най-най-късно на 25 в спартанската квартира с една раница дрехи и някоя книга. Да не се притеснява за останалото. Уютът в дома го създава жената с всичките й джвънжифлюшки, слончета, куче-касички и други сантименталности, който ще си купите заедно.
Имам само добри впечатления от момчета, който живеят самостоятелно. Чисто, подредено, адекватни в кухнята, наясно с програмите за цветно пране на пералнята, къде са кварталните магазини... А сърцето им надзърта през шпионката на вратата на квартирата дали случайно не минаваш ти.

9 коментара:

Monka каза...

Поздрави в аванс за утре, от един авер, живеещ на квартира.:

- Защо все още не си оженил?
- Да не съм глупак да се оженя за такава глупачка, която ще се съгласи да се омъжи за мен?

:-)

BRANIMER каза...

Бе има нещо вярно в тезата, но не всичко. А и не забравяйте - трябва да сбарате въпросният младеж на квартира в интервала 25-30 г. щото след това много поумнява, захитрява и не ще да се жени.

Ylith каза...

:] хех, не всички момичета си мечтаят за сватби и за женене... идеята е да намериш соулмейт като всички връзки започват леко, неангажиращо и без особени очаквания... каквото има да става, ще става:) рано или късно обаче се стига до живеене заедно, когато и на двамата им омръзне да пренасят дрехи и четки за зъби... или просто решат, че го искат...

Анонимен каза...

За интернет аз знам поне няколко примера значи шанса е доста по-малък от едно на милион .
Квартирата не поправя човек , а го поставя пред избор - за кое да плащам и за кое не. Това е силно индивидуален избор , чията най-обща част е разгледана в поста.

И за последно какъв е skype на цеца ;)

Ylith каза...

Yhm! Не мисля да деля килия с Ванко1 за сводничество. :) Цеца е голямо момиче и се оправя сама в живота, вселената и с всичко останало. Вярвам в любовта и съдбата, току виж сте се засекли някъде...

Анонимен каза...

Извинението е прието, независимо че липсата преди много време е запълнена в библиотеката ми. Сега някой ще намаже ;).

Мишев

Ylith каза...

Когато на времето ме пита дали е в мен книгата ти, бях напълно убедена, че не е. По късно я намерих в смолянската ми библиотека, но беше късно и за либе и за китка. Срам и позор!:) Ще добавя поне един гинес към компенсацията при следващото ми идване в София.:Р

Анонимен каза...

И победителя , който намаза е Зонко...
Виж ако искаш темата във Фантасика на дир-а, за книгите, които с Копо подаряваме ...
Мишев

Ylith каза...

:))
Поздравления за добрата идея!

Мм, с "намазалия победител" Цонко сме в пряка бизнес конкуренция. И двамата планираме да отворим собствени книжарници в Панагюрище, но вярвам, че моята ще просперира повече. Имам перфектната маркетингова стратегия. Пазарът е проучен. Такъв просто няма.:)