събота, 21 ноември 2009 г.

Майка - Тома Марков

Не мога да разбера защо толкова го хвалят. Честно. Приятелите за това са приятели. Да ти кажат, когато ти е разкопчан ципа или имаш залепена обелка от фъстъци на зъбите... Като се излагаш, да те дръпнат за ръкава и със сериозна усмивка да ти съобщат, че се излагаш, а не да те аплодират и подвикват "Браво"! Възмущавам се така, защото Карбовски, Парушев и Терзийски са изписали толкова суперлативи на задната корица, че просто...
Книгата прочетох за 1 ден и разочарованието ми беше голямо. До последно се надявах, че няма да е толкова идеално зле. Ако някой все пак желае да прочете история за бледо подобие на Хенри Чинански от Дружба/Люлин/Младост/wherever, негова воля. :] В бонус към Хенри получавате майка, чието основно занимание е да звъни по телефона профилактично всеки ден, за да уведоми главния герой, че е намерила снахата.

4 коментара:

alvin каза...

Ти не си фешън бе - да не харесваш Тома Марков! :))))

Аз съм предубеден за тая книжка точно заради суперлативите на групичката, чиито членове се хвалят един друг винаги като има повод.
Но Парушев ще пробвам.

Ylith каза...

:]Не съм чела нищо друго на Тома Марков, но очаквам да бъде в същия Мордор-фешън стил. (Мордор=София)
Е, явно последният хит във фешън БГ литературата е да се използват номера на автобусни линии в София, както и квартали, заведения... Яката работа! :Р

Парушев е много over rated. От последната му книга за Достоевски не можах да прелистя повече от 5 страници.

alvin каза...

Точно 'Project: Достоевски' бях нарочил за четене... Хмммз :)

Иначе за литфешъна си права. Дразнещото не е в цитирането на заведения, улици, трамваи, сгради и т.н., а в абсолютната им нерелевантност по отношение на случващото се в книгата.
Просто за цвят. Излишно.

Ylith каза...

Ако прочетеш 'Project: Достоевски', ще се радвам да чуя коментарите ти за него. За момента нямам време и нерви, за да го издържа.
Парушев е доста арогантен и си е повярвал, че държи Леонардо за шлифера. Личи си в книгите му и в поведението му в реалния живот. Това ми идва в повече - харесвам по-земни хора.

Напълно си прав за цитатите - за цвят и излишно. :]