четвъртък, 13 декември 2007 г.

Resident Evil: Extinction (2007)

Само на този щур сайт може да разберете какво дават в единственото работещо кино в Пазарджик. Ако сте ентусиасти и просто ви влече без да ви вълнува много програмата, може да попаднете на филми като този.
След прожекцята реших, че не е от критично значение, че не съм гледала предните две части Resident Evil: Apocalypse (2004) и Resident Evil (2002). Евентуално мога да наваксам, но не съм много сигурна струва ли си?
Подобно на Ultraviolet (2006) , третото "Заразно зло" съвсем спокойно се вписва в категорията "жени бият хора", измислена преди време от световно неизвестен силистренски филмов критик с павликенски произход. :) И в двата филма по сюжетна линия хвърчат някакви болести, вируси и микроби, а кака ти Мила Йовович раздава правосъдие в стил "бой, карате в бъбреците и с бутонките напред" като спасява света.
Доста реалистично направени зомбита + предразполагащ саундтрак = подскачане 10 см от седалката с честота 6 kHz. Really, really.
Като странични впечатления мога да добавя само неверояно ергономичните седалки в киното(много тиксо и много удобни в едно:) и факта, че другата част от зрителите (7 човека, 2-ма от които решиха, че ще се радват повече на "Лоши момчета" по TV-то) ядоха и пиха час и 30 мин. След себе си оставиха всички боклуци и бонус - отпечатъци от подметките си върху седалките от предния ред. Някак си е много фешън да си сложиш копитцето, където утре ще ти е конската глава, но стиснах зъби и не казах нищо. Убедена съм, че няма да им влезе нищо в куфелниците на тия превзети пазарджишки моми. Нема ред!:)

Няма коментари: