понеделник, 28 септември 2015 г.

Гневът: същина, прояви, причини, лекуване - Теодюл Рибо

Книгата е отвратителна. Само някакви си 72 страници, а ми отне цяла вечност да я прочета. Толкова скучна, ужасно тъпа и безполезна. Идиотски твърдения, измислена статистика и факти. Много често препрочитах едно изречение по 10 пъти - просто не може да ти задържи вниманието. Идеално зле е меко казано.

А напоследък имам сериозни проблеми с гнева. Не знам каква част от него се дължи на бушуващите хормони. И без това в главата ми се вихри една цяла нова порно индустрия, а за сънищата да не говорим...
Та изпадам в състояния на гняв - от всичко и от нищо. Понякога са насочени към мен, а друг път - навън, към хора или предмети. Най-тежко го преживях с детето... От една нищо и никаква обърната чиния с храна. Пиле със зеле. Малко стъкла по пода. Голяма работа. Обаче толкова вкиснах, че не мога да опиша. Падна ми пердето...
Всичко това се случи преди седмици, обаче още го преживявам. Полагам свръх усилия на волята да се контролирам, да се самоанализирам... Да подължа напред уравновесена и балансирана, а такива "случки" да останат само в миналото. Понякога успявам. Друг път - не.

1 коментар:

Лора каза...

Здравей, намерих блога ти покрай книга която търсех. Не знам дали ще съм ти от полза, но преди време живота ми беше пълна каша и тогава и аз бях почнала да създавам скандали от нищото. Ей тъй, просто за "спорта", все се забърквах в словесни свади с познати и даже не, освен че си отрязах много мостове, после се чувствах и ужасно гузна, защото дори когато правдата бе на моя страна този подход с гневните изблици е много неподходящ. Та тогава прочетох тази книга за Техника за емоционална свобода /ТЕС/ (ще пробвам да я сложа на линк във формата към името ми, понеже тук нещо не излиза) и макар, че изглежда доста нелепо, на мен ми подейства. Дано мога да съм ти полезна!