сряда, 20 ноември 2013 г.

The Counselor (2013)

Доживях! Кино в Панагюрище!
Липсваше ми единствено миризмата на пресни пуканки и кола... Всичко останало - 6+...
Седалките бяха от онези червените, плюшените. Неудобни, както и да се въртиш, за да се изръбиш и изтръпнеш равномерно на всички страни, но пък романтично-ортопетидични. Освен че държат гърба прав, може да прегърнеш спокойно гаджето или да пуснеш ръка по бедрото... Комфортът на Арена е приятен, но... да кажем - самотен. Мултиплексът в подлеза на НДК някога съчетаваше най-доброто от тези два свята. Жалко, че вече го няма.
Филмът започна без никакви реклами или трейлъри. Нямаше го и онова пукане на звука. Смешно е, но някак си го очаквах и тайничко се надявах да го има. Носталгия от ученическите години. Мда, кино Дружба. Rest in peace.
Картината беше отлична, а звукът - просто супер! Записът беше качествен и силен, залата имаше много добра акустика... Насладих се.
Единственото, което е two parts, е отоплението, но да кажем, че са достигнали някакви приемливи градуси на това огромно помещение - 500 места, два етажа...
Хах, билетите нямаха места, което изобщо не беше проблем. Залата беше почти празна, което е странно. Цената на прожекцията беше 5 лева. WTF?!
Прожекциите са два пъти седмично - в сряда и събота. Всяка седмица - нов филм.
Познайте дали ще ходя!:)

П.П.
Филмът беше много, много добър. Ниската оценка в movie data base може само да ви мотивира да погледнете над, под и между редовете на една толкова позната история, но разказана толкова....

Няма коментари: