петък, 18 май 2007 г.

Копривщица и още нещо...

Геновева е нинджа. Трябва да й спирам телевизията. Тази сутрин се събудих в 06:23 от странен шум. Отварям си едното око и я виждам как се разхожда по дивана в спалнята. Не го вярвам, мисля си, че още сънувам. Отварям и другото око, за да се насладя на хващането й за пердето и последващо меко приземяване на една табуретка. Изпълнението на моето вече не чак толкова малко зайче-байче е достойното за Mission Impossible. Тия дни чакам да дойдат от Animal Planet. :)Докато допивам сутрешното кафе, се опитвам да кача останалите снимки от Копривщица. Аз споменах ли, че Инетът ми е безумно бавен?Основното и накратко от тази еднодневна почивка:
*посетих всички музеи, паметници и забележителности
*ядох най-яките казанлъшки понички през живота ми
*за първи път яздих кон (кобила ако трябва да сме съвсем точни; казваше се Елизабет, на 12г., с бяла грива и спокоен характер; удари ми едно копито, т.е. настъпа ме за довиждане, докато се опитвах да се снимам с нея:))
*купих си сладко от рози, боров мед и сладко от малини от една много мила стара жена
*тъках покривка на стан точно както са го правили жените едно време
* хотела беше на центъра на 20 метра от площада, с паркинг, банкомат, механа, кабелна, уютни и чисти стаи - избрах го на напълно случаен принцип и 6-то чувство
Заслужава си да се посети, приказно място е, сякаш времето е спряло преди 100 години. Перфектен романтичен weekend за двама.:)
Снимките са тук.

1 коментар:

Анонимен каза...

В Копривщица да отидеш и да не напишеш за кървавото писмо нещо...да не вземете да се натряскате някъде "революционно"...по добре тогава на СПА да си ходя вместо в Копривщица...